2 1210x642 - (ФОТО) СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ - УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА ЗАСЛУЖНИМ ПОЈЕДИНЦИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА
ИСТАКНУТО ТРАКА

(ФОТО) СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ – УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА ЗАСЛУЖНИМ ПОЈЕДИНЦИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА

pin - (ФОТО) СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ - УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА ЗАСЛУЖНИМ ПОЈЕДИНЦИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА

Свечаном академијом, у присуству великог броја званица, обележен је 10. септембар, Дан општине Богатић.

Председник општине Милан Дамњановић је истакао да је у протеклих годину дана доста урађено иако буџет није велики да би се задовољиле све потребе.

– Имамо у сваком тренутку спремне пројекте и доста смо урадили захваљујући доброј сарадњи и подршци Владе Републике Србије преко ресорних министарстава – рекао је Дамњановић и даље истакао:

-Поносни смо на равномерни развој општине, а села су нам у првом плану. Улагали смо у комуналну инфраструктуру, шљунчење и асфалтирање путева, изградњу тротоара. Трудимо се да водимо бригу о сваком грађанину. Сваком новорођенчету поклањамо 50.000 динара, проширујемо капацитете Предшколске установе и идуће године неће бити листе чекања, реновирана је школа у Салашу Црнобарском, обезбедили смо бесплатне уџбенике за ђаке прваке и новчану помоћ, стипендије за најбоље студенте, бесплатан превоз за ученике и бесплатне спортске активности за децу, а реквизите за врхунске спортисте. За пољопривреднике је година била веома тешка због афричке куге свиња, суше и непогода, па смо преузели финансирање камате на кредите код пословних банка да бисмо ублажили последице и олакшали нашим пољопривредницима.

Дамњановић је најавио два велика пројекта – изградњу гасовода на подручју целе општине и наставак изградње канализационе мреже.

Ђорђе Дабић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе је, честитајући Дан општине Богатић, истакао изузетно плодну сарадњу у претходном периоду и обећао подршку у наредној години за неколико развојних пројеката.

Уручена су и признања општине Богатић успешним колективима и заслужним појединцима. Повеље општине Богатић ове године су добили Основна школа „Мика Митровић“ Богатић, Коњички клуб „Мачванин“ и Народна библиотека „Јанко Веселиновић“.

Плакете су уручене појединцима који су својим радом допринели афирмацији општине Богатић. Добитници су: Бобан Јеремић, власник ливнице „Јеремић“ из Београда, Стефан Којић, репрезентативац Србије у баскету, историчари Бранислав Станковић и Радомир Ј. Поповић, Мирољуб Мика Ћирић, учитељ и спортски радник, Мира Павловић из Чикага и постхумно Предраг Дрезгић, музички педагог и естрадни уметник.

Признања су уручили Милан Дамњановић, председник општине и Драгослав Јосиповић, председник Скупштине општине, а у име награђених захвалили су се Радомир Ј. Поповић и Бобан Јеремић.

У културно-уметничком програму су учествовали Хор Мачвански, Павлина Радовановић, девојчица из Ораховца која је одушевила присутне интерпретацијом народних песама са Косова и фолклорни ансамбл „Ђидо“.

Д.Г.

Related Images: